Ake to bolo krasne. ..

2. júna 2012, nepriznana, Nezaradené

Ake to bolo krasne ked vsetky staty patrili len sebe, ked kazdy mal svoje zvyky, tradicie, ked pre kazdeho bol iny kraj a iny mrav niecim vzrusujucim.

Ano, aj teraz mame svoje zvyky , svoju kulturu, ale uz to nie je to co byvalo.

Ked Slovaci boli Slovakmi, ked Greci boli Grekmi , ked Spanieli boli Spanielmi, Taliani talianmi,  atd, ked sme odmietali americku kulturu, ked sa nikto nenahanal za tym ako prezit a zachranit si stat v ktorom zijeme.

Tato doba v ktorej zijeme ked kazdy zavidi kazdemu , kazdy sa stazuje , ked sa prejdete po ulici  a ste o par stovak (eur) lahsiii, ked clovek nema na nic a aj to nic mu chcu vziat. Ked slusny clovek s priemernym platom nema sancu slusne zit..

Ked vezmete deti do kina a v kine nechate tridsat eur, ked v cukraren sa stava luxusom, ked do divadla a opery chodia vacsinou rakuski turisti..

Ked chcete dieta, musite bezpodmienecne byt od niekoho financne zavisli, ked nikto nikomu nepomoze , kazdy si radsej hladi svojho..kam sme to prisli? kto chce takto zit?ked bohati sa smeju chudobnym, ked kazdych sto metrov stretnete bezdomovca.

Ked nepracujuci romovia sa vozia na drahych autach a smeju sa nam do tvare? vsetko je napoak….a ten slusny priemerny clovek nema na nic narok.

Toto sme chceli?toto sme chceli zit?.